2016. április 20., szerda

Az ingatlaneladás első lépése

Megszületett a döntés! ELADJUK a lakásunkat! 

De valóban megszületett-e a döntés? Valóban ezt akarjuk-e? 

Tudom, most sokan azt gondoljátok, ha meghirdeti valaki az ingatlanát, akkor csak tudja, hogy el akarja-e adni? Jelentem, sajnos nem tudja! Mert számára az ELADÁS és az ELKÖLTÖZÉS még nem kapcsolódtak össze. 

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokszor az első beszélgetésnél kiderül, sokakat még érzelmi szálak kötnek a lakáshoz, még el sem tudja képzelni, hogy valaki oda másik kanapét vagy szekrényt tegyen be, stb. 



Ott született ő maga, a gyermeke, ő festett ki, a kertben ő ültette a virágokat és minden az ő ízlése és igénye szerint van berendezve. Hiába jönnek az érdeklődők, ő saját lakásáról beszél, az elmúlt évekről, amiket ott töltött és nem úgy kezeli az ingatlant, mint egy TERMÉKET. 

Az első lépés, hogy kívülről lássuk az eladásra szánt ingatlant és termékként tekintsünk rá!

Ez már nem az "én lakásom", ez a leendő vevő lakása és nekem mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy az ő igényeit szolgáljam. Érzelmileg el kell engedni az ingatlant. 

Ez nem könnyű feladat belátom, de segíti a következő lépés, ha átgondoljuk hogyan és merre tovább! Itt jövünk végre mi a képbe, itt kapjuk meg azt, hogy ha sikeresen eladtuk a lakásunkat, akkor a mi életünk is megváltozik, mert végre nagyobb lakásba, vagy  vidékre költözhetünk, vagy épp elkezdhetjük az építkezést, stb. Van egy célunk, amit el akarunk érni, és az ingatlaneladás segít a célunk elérésben! 




Ennek tudatában már sokkal könnyebb elengedni és termékként kezelni az eladásra váró ingatlanunkat, így segítve a gyors és hatékony eladást! 

Ha ezzel a fontos lépéssel megvagyunk, jöhet a Home Staging arculattervező része. De erről majd legközelebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése